Natt-SM (Swedish League #3) - Om OKK-lampornas framfart i Hallsbergsterrängen

Oskar, Ville, Emil, Arvid och Leo var de fem Kolmårdare som inför fredagsnatten hade laddat pannlampan inför SM i Nattorientering utanför Hallsberg. Natt-SM ingick även som den tredje deltävlingen i Swedish League.

För våra 16-åringar Arvid och Leo var det första nattävlingen i H18E-klass. Arvid blev 38:a av de 80 deltagarna och Leo visade kämpatakter genom att efter en rejäl miss i början av banan bita ihop och fullfölja loppet. Efter missen var Leo snabbare än Arvid, men lyckades ändå inte komma ikapp. Leo slutade på 48:e plats.

Ville tyckte att det var en bra bana som innehöll en lagom blandning av löpsträckor och tekniska partier. Ville kom på en fin 6:e plats i H20E. Placeringsmässigt innebar det ännu ett steg framåt och fortsätter den placeringskurvan, så blir det en topplacering vid nästa framträdande. Ville grämde sig över några bommar på slutet som kan ha inneburit en missad medalj. Tidsavståndet till silvermedaljen var mindre än till 7:e-platsen efter honom. Ville kände sig nöjd med att på ett godkänt sätt ha bemästrat terrängtypen som varit hans hemmaterräng under åren på ol-gymnasiet i Hallsberg. De trettio bästa får poäng i Swedish League. H20E hade över 70 startande och Emil fick med sin 21:a plats många friska poäng som gav en 35:e plats i totallistan efter tre deltävlingar.

Oskar lyckades med att få bästa sträcktid i H21E1 på en av de längre sträckorna. Det betydde att Oskar här sprang snabbare än Thierry Gueorgiou och de andra stjärnlöparna. ”Jag fick en hel del hjälp i och med att en av topplöparna  kom ifatt mig på den sträckan” säger Oskar. Det visar att benen fungerar i fart som matchar elittoppen. Herrseniorer var indelade i H21E1 och H21E2 och den här gången räckte Oskars löpning till en 48:e plats i H21E1.

Postades 2017-04-23 22:55:49 av Robert Håkansson i kategorin Reportage

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar