Ville femma vid Ultralång-SM Kilsbergen

H20E

Ville blev med tiden 1:49:16 femma i H20E vid SM i Ultralång i Kilsbergen. Detta efter ännu en väl genomförd tävling med en framstående placering. Även denna gång fanns det medaljvittring och det fattades endast en minut till silver- och bronsmedalj.

Det blev en hel del klunglöpning där det fanns möjlighet till att vara passiv och fundera över de kommande vägvalen. På en långsträcka med 40 minuter kvar till mål satsade Ville och några till på ett högervägval. Över ett hygge minskade farten i värmen och med lite osäkerhet vid kontrollen gav vägvalet inte önskat resultat. På den sista långsträckan gjordes dock ett bättre vägval som gjorde att man nästan kom ikapp de framförvarande. Då hade dock segraren Simon Imark lämnat de andra bakom sig och kunde ensam defilera in i mål som SM-vinnare.

Ultralångdistansen skrämde inte Ville. Alla var inställda på att 15 km Kilsbergen skulle bli jobbigt, men det blev ändå en ganska bekväm resa. Dessutom undvek banorna de allra mest orienteringstekniska partierna.

Ville var den enda deltagaren från OK Kolmården, men visade tillsammans med andra östgötar att vi har många duktiga orienterare i vårt distrikt. I H20E fanns även Albin Lillieström med på tio-bästa-listan och Anna Wehlin kom 2:a i D21E, men slagen med över 15 minuter(!!) av Tove Alexandersson. Östergötlands största framgångar kom i H18E med August Mollén som vinnare och med Roxenjuniorerna Jonas Andersson och Hugo Lillieström på framskjutande placeringar. I H21E fanns det OKK-anknytning genom att Villes tidigare klubb- och stafettkamrat Henrik Håkansson var en av de seniorherrar som sprang den 21 km långa banan. Henrik höll sig under tre timmars löptid, vilket var cirka en halvtimme längre tid än för segraren Gustav Bergman. 

Postades 2017-05-09 00:14:45 av Robert Håkansson i kategorin Reportage

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar