Coach Micki - Visar hur man gör

• Esko - En cool coach

Esko - En cool coach

Swedish League i Värmland, Andra och tredje deltävlingen

OK Kolmården reste till Säffle/Grums med elva löpare. Coach Micki konstaterade stolt att klubben hade hela fyra seniorer som var kvalificerade för huvudklassen H21E1. Dessutom fanns det med två 16-åriga OKK-tjejer som nu skulle prova på hur det är att deltaga i en elittävling mot 18-åringar. Det blev en helg i Värmland som slutade med att ett gäng ganska nöjda OKK-are vände hem till Kolmården med positiva tankar om 10-mila i Skåne.

Medeldistans – Lördag 13/4

OK Kolmårdens juniorer lyckades att samla många fina Swedish League-poäng vid lördagens medeldistans i Säffle. De 30 bäst placerade får SL-poäng. 16-åringarna Kerstin och Linnea tävlar vanligen i D16, men på Swedish League deltar de i D18. Först och främst för att samla erfarenhet inför kommande års Swedish League och SM-tävlingar. De hade ranking som kvalificerade dem för start i huvudklassen D18E1 och ute i skogen visade de sin förmåga med de suveräna placeringarna 13:e och 18:e. Båda lyckades att göra jämna lopp utan bomtider.

Herrjuniorerna i H18E1 placerade sig också bland 30 bästa. Viktor och Leo hade en jämn kamp som vanns av Viktor med fyra sekunder. Viktor tog den 16:e platsen, Leo blev 17:e och Arvid placerade sig som 24:a cirka tre minuter efter klubbkompisarna.

Precis som D18-tjejerna gjorde Malin i D21E1 ett stabilt lopp utan bomtid. Det räckte till 38:e plats på en tid knappt tio minuter efter segraren. Ni har hört namnet förut: Tove Alexandersson. Gustav Bergman som vann herrklassen H21E1 har också många segrar på meritlistan. För OKK-deltagarna blev det i den hårda konkurrensen inga SL-poäng denna gång.

I H21E1 hade Ville och Emil en tuff dust 6½ minut efter Bergman. Ville tog hem den matchen med en halvminuts marginal. Ville blev 38:a och Emil 46:a. Lite längre ned i listan var det också tätt mellan OKK-arna. Simon på 76:e plats var 20 sekunder snabbare än Oskar på 79:e. I H21E2 var Tom ensam Kolmårdare och slutade som 47:a nära resultatlistans mittpunkt.

Kvällsaktivitet

En tävlingshelg innebär ofta tid för en fin gemenskap även vid sidan om tävlingarna. Tom tog denna gång med sina klubbkompisar hem för ett minnesvärt besök på bondgården i Värmland.

Långdistans – Söndag 14/4

Vid söndagens långdistans blev OK Kolmårdens prestation ungefär densamma som vid gårdagens medeldistans. Leo var den som bäst lyckades med att förbättra sin placering genom att bli 5:a i H18E1. Därmed visade han ännu en gång att han är en man för 10-bästalistan. Leo lyckades att hålla hög fart genom hela banan som var drygt nio kilometer. Viktor och Arvid hade inte riktigt ork för att hålla samma fart som Leo och kom 44:a och 57:a utan att ha gjort några större missar.

Linnea upprepade sin fina lördagsinsats och blev 19:e i D18E1. Kerstin som redan innan Värmlandshelgen hade fotproblem var tvungen att avbryta sitt lopp. I D21E1 gjorde Malin ett lika fint lopp som på medeln och slutade som 42:a.

Ville och Emil hade även denna dag en intern duell i H21E1. Ville var precis som vid medeln en halvminut snabbare och gick i mål som 37:a med Emil strax efter på 39:e plats.

Simon och Oskar fick starta i H21E2 och hade där en intern match. På medeln var Simon 20 sekunder snabbare. På långdistansen var skillnaden endast 10 sekunder, men även denna gång till Simons fördel. Simons placering blev 14:e och Oskars 16:e. Tom stämplade vid fel kontroll och blev alltså utan placering denna gång.

OKK-läget i Swedish League
Inför kommande tävlingar har nu följande OKK-are poäng i Swedish League tabellen. I H18 ligger Leo 5:a, Viktor 31:a och Arvid 41:a. I D18 är Linnea 25:a och Kerstin 30:e. Emil finns på 34:e plats i H21.