Vad tycker du om Ostlänken genom Kolmården? Namninsamling 15/8


Titta på förslaget till Ostlänken – och skicka din åsikt till Trafikverket !

NOTERA DIG PÅ NAMNLISTAN (Öppen för alla!) -  SKICKA HELST IN ETT EGET SVAR OCKSÅ !  

Namninsamlingen avslutas 15/8 (åtminstone för denna gång)

EN FÖRSTA VERSION AV NAMNLISTAN MED 127 NAMN SKICKADES IN TILL TRAFIKVERKET DEN 28/6.
EFTER 15/8 SKICKAS EN NY VERSION IN MED DE NAMN SOM HAR TILLKOMMIT UNDER SOMMAREN.
DÄREFTER  KOMMER MAN INTE KUNNA ATT FYLLA PÅ MED NYA NAMN, MEN DET ÄR MÖJLIGT ATT NAMNINSAMLINGEN KAN ÅTERUPPLIVAS OM DET HÄNDER NÅGOT I OSTLÄNKENPLANERINGEN ELLER OM DET FRAMKOMMER ETT STORT INTRESSE FÖR EN FORTSÄTTNING.


Alla som upplever att det finns starka skäl att påverka till förbättringar av förslaget bör bidra med sina synpunkter till Trafikverket.

Trafikverket har haft öppet hus för allmänheten i Krokek och Åby. Några klubbmedlemmar har förmodligen varit där och redan utnyttjat möjligheten att framföra sina åsikter.

Trafikverket poängterar att det som man presenterar endast är ett förslag. De är intresserade av att samla in så många synpunkter som möjligt innan man fastställer exakt hur Ostlänken ska dras genom Kolmården.

Det går inte att bedöma vilka argument eller hur många berörda som det behövs för att få till förändringar av förslaget, men alla synpunkter ska behandlas. Det finns alltså fortfarande mening med att framföra sina synpunkter och att få andra likasinnade att göra detsamma.

För oss som ofta vistas i området för att orientera är önskemålet en tunnel genom Kolmården för Ostlänken. Det är ett intresse som vi nog delar med många andra som utnyttjar området och det finns även fördelar för järnvägen med tunnelalternativ eftersom det innebär mindre höjdskillnader för tågen.

I förslaget dras Ostlänken i tunnlar från Stenkullen till ”Bollen” vid Gamla Stockholmsvägen. Det är rimligt att kräva samma princip för den fortsatta sträckan till Gullvagnen, så att detta område även i framtiden kan utnyttjas med fri rörlighet för alla former av rekreation, friluftsliv och skogssport.

För exakta lägen, banprofiler och övriga upplysningar hänvisas till Trafikverkets hemsida. Vi har dessutom försökt att visa Ostlänkenförslagets sträckning och utformning på en orienteringskarta.

Det här är ett upprop till alla att lämna sina egna synpunkter till Trafikverket samt att påminna andra att göra detsamma. Namninsamlingen är en grupp av enskilda personer som stödjer det formulerade budskapet. OK Kolmården har vid sidan om detta via sin styrelse skickat in klubbens synpunkter med motsvarande innehåll till Trafikverket.

Trafikverket gör en första uppföljning av synpunkter som kommit in före 1 juli. Det går att komma med synpunkter senare, men möjligheter att påverka blir mindre.

Namninsamling
Vi kommer att skicka in listan från vår Namninsamling till Trafikverket.
Där kan man ansluta sig till en färdig formulering, men önskvärt är att många också väljer att samtidigt skicka in egna synpunkter till Trafikverket. Namninsamlingen är öppen för alla, så även sympatisörer utanför OK Kolmårdens medlemsskara är välkomna.

Orienteringskarta
Se bifogad fil

Kartor och information om Ostlänken från Trafikverket: http://www.trafikverket.se/nara-dig/Sodermanland/projekt-i-sodermanlands-lan/Ostlanken/Omradesinformationdelprojekt/Norrkoping/samrad-stavsjo-loddby/.

Lämna synpunkter till Trafikverket:
Det finns flera möjligheter att lämna synpunkter till Trafikverket.
Den enklaste vägen är på hemsidan via klickrutan Lämna synpunkter här!
http://www.trafikverket.se/nara-dig/Sodermanland/projekt-i-sodermanlands-lan/Ostlanken/Omradesinformationdelprojekt/Norrkoping/samrad-stavsjo-loddby/

Andra möjligheter är e-post och brev (Ange Diarienummer: 2014/72083)
E-post: trafikverket@trafikverket.se.
Brev: Trafikverket, Ärendemottagningen, Region Öst, Box 810, 781 28 Borlänge


Postades 2016-08-09 17:26:15 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Bifogade dokument


Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar