Nytt förslag för Ostlänken genom Kolmården

Trafikverket har kommit med ett nytt förslag för Ostlänken genom Kolmården. Förslaget innebär en enda tunnel från Stenkullen till Böksjön och det överensstämmer nästan helt med de synpunkter som vi i OK Kolmården har framfört.

Det är den sammanvägda analysen av faktorer som resulterat i det nya förslaget, men i motiveringen framgår det att inkomna synpunkter om hänsyn till påverkan av friluftslivet i området har funnits med i utformningen av det nya förslaget.

Erik Olsson som var startsignalen för klubbens agerande mot det tidigare förslaget fick alltså rätt när han påstod att det går att bidra till förändring, vilket han hade erfarenhet av från liknande fall. Möjligheter som många andra tvivlade på.

Nu ser det alltså ut som att vi efter Ostlänkens färdigställande kan lämna en mindre förstörd Kolmårdsskog till eftervärlden. Området kommer trots tunnelalternativet att bli starkt påverkat under byggtiden. Vi får hoppas att man även i det skedet kan ta stor hänsyn till möjligheterna att vistas där.

Nytt förslag till spårlinje för Ostlänken genom Kolmården:

Länk till Trafikverkets sida för Ostlänken delsträcka Stavsjö-Loddby: 
   
     
Postades 2017-02-28 23:14:14 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Bifogade dokument


Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar