Joensuu-Jukola 2017 – Lag 721 ”Kolmårdens sju bröder”

  • Varför kom denna bild med?

    Varför kom denna bild med?

  • Fyra av Kolmårdens bröder

    Fyra av Kolmårdens bröder

  • Startmannen - Kolmårdsbroder nr 1

    Startmannen - Kolmårdsbroder nr 1

  • Kolmårdsbroder innan start

    Kolmårdsbroder innan start

  • Kolmårdsbroder efter målgång

    Kolmårdsbroder efter målgång

  • Marcin - Kolmårdsbroder nr 6

    Marcin - Kolmårdsbroder nr 6

  • Slutmannen - inte helt slut?

    Slutmannen - inte helt slut?

  • Målet för Kolmårdsbröderna

    Målet för Kolmårdsbröderna

  • Jukolanatt - Inte helt nattsvart

    Jukolanatt - Inte helt nattsvart

Ursäkta! Det är lite rotationstekniska problem med bilderna, så tills vidare får du lägga huvudet på sned när du tittar på dem.


Förra året var det damerna som stod för OK Kolmårdens deltagande i den finska stortävlingen (Jukola för herrar/Venla för damer). I år ställde OKK upp med ett herrlag i Jukolakavlen. De sju sträckorna bemannades av i tur och ordning Oskar Leinonen, Ville Johansson, Tom Campbell, Leo Johansson, Kacper Kuca, Marcin Biederman och Mikael Andersson. Laget coachades av Mikael Westerberg och Arvid Westerberg som var beredd om någon plats i laget behövde en ersättare.

Jukola har oftast lite längre sträckor än 10-mila och även resan dit kan vara lång. I år gick tävlingen i Kalevan Rastis hemstad och den nyfikne ombeds att ta fram kartan för att kolla var våra grabbar sprang i helgen. Då handlar det inte om en orienteringskarta utan om en atlas där du ska söka efter staden Joensuu i Norra Karelen vid ryska gränsen.

Eftersom OKK-laget inte var med förra året, så fick man ett högt startnummer med en startplats långt bak i ledet. Som nr 721 kom Oskar iväg ganska bra i starten och kunde snart se löpare med ensiffriga nummer vid sin sida. Efter en missad förstakontroll blev det jobbigt igen, men sedan blev det åter ett bra flyt och många plockade placeringar innan en stor miss gjorde att mycket av den vunna positionen gick upp i rök. Oskar hade också en del problem med ett redan tidigare besvärande knä.

Viktmässigt är knappast Ville för tung, men denna dag kände han sig tung. Han bommade lite för mycket och var trots 87 vunna placeringar ganska missnöjd med insatsen. Tom missade bara några minuter och gjorde ett mycket bra lopp. Däremot var Leo missnöjd med sin insats efter att gjort missar vid flera av kontrollerna.

Coach Mickie ansåg att Kacper gjorde ett riktigt bra lopp. Löparna är ofta lite onödigt självkritiska till sina insatser och så även Kacper som tyckte att han var alldeles för försiktig. Kanske det var därför som det blev en lyckad sträcka och att man för första gången var bland de 100 bästa lagen. OK Kolmården var här också klart före lokalkonkurrenten Linköpings OK.

Marcin gick bra i början, men när han ramlade och slog sig tappade han fokus. Då började problemen och missarna som gjorde att laget tappade placeringar. Micke på sista sträckan tog några placeringar och laget gick i mål som 111:a. Några småmissar och ångrade vägval gjorde att han inte var helnöjd trots en stabil avslutning.

Trots att laget inte kom med på 100-bästa-listan, så var det ett gott resultat. Det ger en klart bättre startposition i nästa års tävling. Det har flera gånger under våren poängterats att OKK´s deltagare är unga. Så var fallet även denna gång och sannolikheten är stor att vi får se gänget på startlinjen nästa år.

Postades 2017-06-18 19:11:51 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar