SM Medeldistans kval & final

  • Ville springer i mål som 7:a

    Ville springer i mål som 7:a

  • Ville

    Ville

  • Prisutdelning

    Prisutdelning

  • Ville ochTom laddar om för stafett

    Ville ochTom laddar om för stafett

KVAL FREDAG 22/9

Medel-SM avgörs söder om sjön Tisaren i Närke. Efter fredagens kval väntar A-final för H20-grabbarna Ville J och Tom C samt Lisa B i D18. För Malin L-L i D21 blir det B-final. Det var en helt godkänd insats även om Malin nog hade ett litet hopp om att komma till A-finalen. Leo J i H18 klarade sig också vidare till B-final. Våra andra H18-deltagare Arvid W och Simon J hamnade precis under gränsen för B-finalen och springer C-final på lördag.

H21-klassen hade flest deltagare och flest kvalheat, vilket innebar att man var tvungen att komma sämst 7:a för att ta sig till A-final. Micke A´s kvallopp räckte till D-finalen. Vårt största H21-hopp Oskar L som drabbades av sjukdom förra helgen hade inte hunnit bli frisk och kom inte till start.

Terrängen var ganska öppen och banorna var ett varierat mix av korta och lite längre sträckor. OKK-deltagarna var givetvis medvetna om resultaten i sin rapport, men den tydligaste minnesbliden av kvaltävlingen var att det var blött, blött, blött.


FINAL LÖRDAG 23/9

Ville blev OK Kolmårdens främste finaldeltagare. Han blev 7:a och tillhörde därmed med den skara som fick bestiga scenen vid prisceremonin. 

I H18 var det ombytta roller mot i kvalet. Leo som gick bäst i kvalet hade inte en lika bra finaldag. Det slutade med en 34:e plats i B-finalen. Istället var det Arvids tur att vara nöjd efter att ha kommit 6:a i C-finalen. Simon som också sprang C-final kom på 17:e plats och var halvnöjd. Hans lopp kändes till stora delar bra, men en kraftig riktningsmiss på en långsträcka var skillnaden mot Arvids placering. 

Malin valde att ta en vilodag inför söndagens stafett. I D21-laget kommer även Lisa att ingå, men idag var det A-final i D18 som gällde. Lisa kopierade resultatet från Lång-SM och det blev en 20:e plats även denna gång. Micke placerade sig på 3:e platsen i H21-klassens D-final och visade att det kunde ha blivit en bra placering även i en bättre finalgrupp. 

Finaldagens bästa OKK-insats blev Villes 7:e-placering i H20. Ville hade bestämt sig för att inte orsaka missarna på samma sätt som i kvalet. Taktiken höll och Ville kände sig belåten med sin insats i A-finalen. Tom i samma final slutade på 28:e plats. Det var två H20-löpare som nu förväntansfullt såg fram emot Emils ankomst och morgondagens stafettävling.  


OK KOLMÅRDENS DELTAGARE

H18
Leo Johansson
Simon Johansson
Arvid Westerberg

H20
Ville Johansson
Tom Campbell

H21
Mikael Andersson

D18
Lisa Berggren

D21
Malin Leijon Lind


Postades 2017-09-22 21:15:37 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar