OKK-arna travade på fint i Natt-SM - Något i hästväg

Arenan (ridhuset)

Ville Johansson hade en bra natt som resulterade i en 18:e plats I H21. Ville startade starkt och låg 9:a efter halva loppet, så det hade kunnat sluta ännu bättre. Filip Grahn från Hestra som var Villes och Oskars lagkamrat i bronslaget vid det internationella genombrottet på Ungdoms-EM 2014 gjorde en stark insats och blev trea. För Oskar Leinonen som var den tredje medlemmen i EM-laget har dock en fotskada gjort att han har fått ta en paus under de första vårtävlingarna.

I D20 fortsatte Lisa Berggren sin vana från de tidigare tävlingarna och tuffade på stabilt utan några bomtider. Lisa slutade också på 18:e plats. Emil Ljungemyr som startade tidigt i H20 hade länge en topplacering. När löparna som seedats till en starttid i slutet hade gått i mål, så räckte Emils lopp till en 30:e plats. Det innebar ytterligare några poäng i Sweden League-seriens totaltabell till Emil som dock inte var helt nöjd med natten.

Leo Johansson gjorde en kanonstart i H18 och låg 4:a efter en tredjedel av banan. Då kom en liten miss som stressade till ännu en miss. Stressen ökade ytterligare med påföljd av en tredje och denna gång lite större miss. Den gjorde att nattens resultatambitioner var grusade. Arvid Westerberg i samma klass hade inte Leos fart i början, men med ett jämnt och bomfritt lopp ända in i mål blev Arvid bäst på 39:e plats.

Även Simon Johansson i H18E2 genomförde banan utan några bommar. Trots lite krasslighet innan tävlingen, så blev det en fin 8:e plats. Tom Campbell i H21E2 hade inte heller full koll på hälsoläget. Med en krånglande mage blev det 20:e plats.

Tävlingsplatsen var mellan Huskvarna och Tenhult. Terrängen var flackare än på bergen vid Huskvarna, men det var ändå ett krävande orienteringslandskap. Den något ovanliga arenan i ett ridhus gav en fin inramning som gjorde att tävlingen kunde följas bra på plats.

I totalställningen i Sweden League inför söndagens final utanför Åtvidaberg ligger Leo på 18:e plats, Lisa är 22:a och Ville 25:a.