O-Ringen Holmen NT Byggtjänst associ8 jimmydahl.com Deltaga.nu - Anmälningssystem och tidtagning Letro Ullmax Kolmårdens buss AB Coop Konsum Krokek Kyrktak bygg & konsult AB Comfort Norrköping Bråbo Mekaniska verkstad & industrivulk LJA Vaccinerad mot doping

Kommentarer

Det finns 1 kommentarer.
Just nu visas kommentar 1 - 1.

Bra insats!!

user Johan Malm
2018-04-30 11:35:23

Skriv kommentar

Namn:
E-post:
Inlägg:
Skriv av:Captcha
Lägg in:

Härligt och besvärligt 10-mila för fem OKK-lag i Nynäshamn

imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl imageControl
photo

OKK-Kungen tar emot herrlaget >>1 / 12<<

photo

Avslutare i ett härligt gäng >>2 / 12<<

photo

En ungdomlig del av ett härligt gäng >>3 / 12<<

photo

Linnea sekunder efter startskottet >>4 / 12<<

photo

Damlagen >>5 / 12<<

photo

Christine växlar över till Lisa >>6 / 12<<

photo

Agneta väntar spänt på omstarten >>7 / 12<<

photo

Malin för damlaget mot 108:e platsen >>8 / 12<<

photo

OKK-hejarklacken i början av natten >>9 / 12<<

photo

Emil efter målgång >>10 / 12<<

photo

Leo går ut på långa natten... >>11 / 12<<

photo

...för att sedan pusta ut efter sina dryga 2 h >>12 / 12<<

Tuff terräng – tuffa gafflingar &
ett Härligt gäng som har det kul tillsammans

En fin och torr arena med konstgräsplan och idrottshallar mötte deltagarna. Dessutom stod en fantastisk orienteringsterräng till förfogande, ett naturreservat med vildmark som var både vacker och knepig för orienterarna. Det kom 1000 anmälda lag som var jämnt fördelade mellan ungdom-, dam- och herrlag.       

OK Kolmården hade två ungdomslag, två damlag och ett herrlag. På 10-mila fick vi ett kärt återseende av våra utländska löpare. Christine kom från Italien. Kacper, Adrianna och Maja från Polen. Dessutom Claudia från Schweiz som snart återvänder hem efter att ha varit ett år här hos oss.  

Av de 1000 lagen i tävlingen gick åtskilliga bort sig ordentligt. Det var ovanligt många i både ungdoms-, dam- och herrkavle som hade stora problem att hitta sina kontroller. Något som drabbade allt från tippade topplag till lag med höga startnummer och mindre placeringsambitioner. Det verkade också kosta ovanligt mycket tid om man hängde på fel gaffel.

OK Kolmården stod för ett bra lagresultat med förstalagen placerade på 45:e, 64:e och 108:e plats. Precis som för de flesta andra lag var det inte en smärtfri resa på alla sträckor, men ändå ett gott slut. Coachen Mikael Westerberg summerade OKK-helgen med att det fattades lite för att känslan skulle vara absolut på topp. Med insikt om att de flesta andra klubbar hade haft ungefär samma problem, så fanns det dock ingen anledning till missnöje med resultaten. Gemensamt för OKK-lagen var att de hade det lite trögt i början, men att det sedan flöt på ganska jämnt.

Vad tyckte kungen om tävlingen?
Vår alldeles egen OKK-kung i form av ordförande Magnus Hedegård var på plats och på TV-skärmen sågs han vänta på att få ta emot herrlaget vid målgång. ”Fantastiskt evenemang, Tuffa förhållanden och fina resultat” var Magnus mycket kungliga sätt att kommentera helgen. Om hans intresse för deltagande i långa natten nästa år var lika kungligt seriöst är mer ovisst.

 

UNGDOMSKAVLEN
Linnea hade förutom en miss på sin lott att kämpa mot de stora grabbarna. På Kerstins sträcka sprang det fler tjejer och hon lyckades plocka några placeringar. Yrsa/Annie och Sverre sprang lika fort som täten och passerade mängder av lag. I mål slutade man på 45:e plats. Andralaget med Fanny, Elin, Carl, Alva och Erik hade en jämn, men inte alltid smärtfri framfart. Precis som för förstalaget var slutplaceringen som blev 223:a den bästa under tävlingen.

I ungdomskavlen fightas ungdomar upp till 16 år i lag där två av de fyra sträckorna enbart ska ha tjejer. Det är helt fritt för lagen att placera ungdomarna. Unga tjejer kan på sin sträcka få springa mot lite större 16-åriga grabbar. I totalen är det lika för alla lag, men det kan kännas orättvist om man tittar på enskilda sträckplaceringar. I den tänkta OKK-laguppställningen ingick Simon och när han inte kunde vara med missade laget en H16-grabb. Omstuvningen innebar att det blev yngre tjejer som fick gå in på nya platser i förstalaget.

DAMKAVLEN 
Förstalaget höll placeringarna strax över hundra genom tävlingen. Anna inledde ostabilt genom att vricka båda fötterna, men kunde ändå leverera ett till synes stabilt resultat. Christine lyfte laget till 88:e plats och det hade kunnat bli ännu högre upp utan en retfull miss. Lisa på ”långa dagen”  började starkt, men den dryga milen blev alltför dryg för att orka hålla en plats bland de hundra bästa. Adrianna och Malin avslutade och laget gick i mål som 108:a.

I andralaget var Jenny på startsträckan alldeles efter Anna i förstalaget. Därefter höll sig laget med Tora, Maja, Claudia och Agneta på de följande sträckorna till på platserna kring 230. Till slut landade laget på plats 238.


HERRKAVLEN
Sträcktiderna ger intryck av att det varit en mycket jämn framfart för laget genom 10-milanatten. Emil var illa ute genom att komma fel direkt efter start. Det kostade humör och placeringar, men mindre avgörande tidsmässigt. Emil repade mod och bättring på den återstående delen av banan. Sedan höll laget till på platser mellan 60 och 80 för att till slut gå i mål på 64:e plats.

Junioren Leo gjorde en enastående debut som långa-natten-löpare på den 15,3 km långa fjärdesträckan. Det var en mycket trött Leo som kämpade ända in i mål och växlade efter drygt två timmars löpning med endast sju tappade placeringar. Leo höll sig i olika klungor som inte alltid hade full koll på läget, vilket innebar att det blev väldigt ryckigt.

Klas hoppade in och gjorde en pålitlig insats när Oskars skada inte möjliggjorde start. Genom att hålla sin 70:e plats på sträcka 5 visade Mankan att formen var god trots att det  har varit sparsamt med orienteringstävlandet.

Ville, Mats, Arvid, Tom och Kacper avancerade alla några placeringar på sina sträckor. Micke höll sin plats på den långa avslutningssträckan och passerade mållinjen som 64:e lag.


OK KOLMÅRDENS LAG I 10-MILA 2018

UNGDOMSLAG

OK Kolmården 1
Linnea Lund
Annie Lund och Yrsa Röjgård
Kerstin Ljungemyr
Sverre Röjgård

OK Kolmården 2
Fanny Östlund
Eliin Netz
Carl Hedegård/Alva Karlsson
Erik Johnsson

DAMLAG

OK Kolmården 1
Anna Håkansson
Christine Kirchlechner
Lisa Berggren
Adrianna Biedermann
Malin Leijon Lind

OK Kolmården 2
Jenny Röjgård
Tora Westerberg
Maja Garbacik
Claudia Walti
Agneta Eriksson

HERRLAG

OK Kolmården 1
Emil Ljungemyr
Ville Johansson
Mats Röjgård
Leo Johansson
Magnus Blomgren
Arvid Westerberg
Klas Johansson
Tom Campbell
Kacper Kuca
Mikael Andersson

 Publicerad den 2018-04-29 15:58:26. Skapad av Robert Håkansson.
Senast uppdaterad av Robert Håkansson den 2018-04-29 23:04:19.