Rapport från final SM-Lång

  • Pristagarna Leo och Emil

    Pristagarna Leo och Emil

  • Kolmårdstruppen

    Kolmårdstruppen

  • Leo

    Leo

  • Emil

    Emil

  • H18

    H18

  • H20

    H20

Emil och Leo på 10-bästa-listan!

Emil Ljungemyr glänste allra mest av OKK-löparna. Emil blev 6:a i H20. Efter att ha haft ledningen till fjärde kontrollen blev det några missar och ett fall till nionde plats. På slutet var flytet bättre igen och Emil avancerade till en slutplacering som 6:a. Att de hittills suveräna H20-grabbarna Simon Imark och Isac von Krusenstierna var före överraskade kanske inte, men de fick en hård match. Den bäste lokale konkurrenten August Mollén fick dock denna gång se sig slagen av Emil.  

I H18 kom Leo Johansson 9:a. Leo har nu visat att han kan placera sig högt i olika discipliner. Detta var samma placering som vid vårens Sprint-SM. Loppet var jämnt utan några större bommar.  Detsamma gällde för Arvid som i samma klass kom på 37:e plats.

Lisa Berggren kom på 20:e plats i D20. På Swedish Leage-tävlingarna tidigare i år har Lisa oftast haft placeringar mellan 15 och 25, så SM-långens jämna lopp var en stabil fortsättning på detta.

Ville Johansson fick springa B-final och kom där på 18:e plats. Kanske grämde en missad A-finalplats, men det är verkligen tufft att ta sig dit. Som vanligt var tidsmarginalen till bättre placeringar liten, men svajiga sträckplaceringar räckte idag till 18:e plats.

Oskar Leinonen fick åter ställa in sin medverkan på grund av knäproblem.

 

 


Postades 2018-09-09 21:48:19 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar