Ville slogs gul och blå med knockoutsving av dansk skalle

Rubriken ljuger. Vi ändrar om den lite och skriver istället:
Ville togs till blågult för knockoutsprint på dansk gata

På fredagen startade Euromeeting i Danmark med sprintstafett . Tävlingen är för-VM till nästa sprint-VM som avgörs i Danmark 2020. De flesta stora orienteringsländerna deltar och många meriterade VM-löpare är med.  Sverige har dessutom tagit med flera lovande sprintorienterare som antas kunna vara aktuella för Sprint-VM om två år. En av dessa unga löften är Ville Johansson.

Sverige ställde upp med fyra lag i sprintstafetten och Sverige 1 vann före Schweiz och Finland. Ville gjorde ett bra lopp på 2:a sträckan i Sverige 3 som blev 8:a. Det påstås inte ha varit speciellt svårorienterat och svårigheten var att utan tvekan göra helt rätt i hög fart.

Nu väntar Knock-Out-Sprint som blir ett nytt tävlingsmoment vid Sprint-VM 2020.

Program
Fredag 21/9, Sprintstafett (Sverige 3 med Ville 8:a)
Lördag 22/9, Knockoutsprint, Kval och Final (Ville 2:a i B-final B4 av B1-B6 med 6 löpare)
Söndag 23/9, Sprint (Ville 31:a, 6:e av 12 svenskar)